Viktig kugge och egen produkt klara
Publicerades 15 maj 2019, klockan 11:59 av KRIF Hockey

basse

Idag kan vi meddela att den store forwarden Sebastian ”Basse” Magnusson är klar för en fortsättning i KRIF Hockey.

Publikfavoriten Sebastian ”Basse” Magnusson, 30, går nu in i sin sjunde säsong i klubben. Förra säsongen var han en av lagets främsta spelare och stod för fina 44 poäng på 42 spelade matcher. Basse med sin rutin och energi kommer bli en oerhört viktig byggsten i KRIF:s unga lag kommande säsong.

– Förra säsongen var fanstastisk fram till dom två sista matcherna. Tyvärr kom vi inte upp i den nivån vi hade under allettan och det har tagit ungefär fram tills nu att komma över det faktum att vi ej gick till kvalserien. Men så är livet ibland och en ny säsong startar i augusti, säger Sebastian Magnusson.

Som ser fram emot en ny säsong i KRIF-tröjan:

– Jag är väldigt glad över att få representera KRIF i minst en säsong till och ser fram emot att träffa båda gamla och nya lagkamrater. Jag tror Tobbe (Karlsson) kommer få ihop en bra och stark grupp så vi kan vara med och slåss i toppen igen. Jag hoppas att förändringarna som skett skapar extra hockeyintresse i byn så fler personer tar sig till hallen, avslutar Sebastian Magnusson.

Sportchef Tobbe Karlsson om Basse:

– Enormt viktig förlängning. Det känns otroligt bra måste jag säga. Han har blivit en riktig Krifare. Han är otroligt viktig för laget, sen har han blivit bättre ju äldre han blivit. Han är en kulturbärare helt enkelt. Gemensamt har vi hittat en bra lösning som kommer att gagna båda parter. Jag vet att flera föreningar var intresserade av hans tjänster. Så jag är glad att jag lyckades behålla honom, säger Tobbe Karlsson.

Foto: Lars Nilsson / Frilansfotograferna

Karlsson meddelar även att KRIF-produkten och forwarden Robin Wernström Palmqvist, 20, är klar för kommande säsong. Robin spelade förra säsongen med Tingsryds AIF i hockeyallsvenskan men var under början av säsongen utlånad till KRIF. Nu får den talangfulle forwarden komma hem till moderklubben och vara med från start.

– Robin är fostrad i KRIF och har spelat elithockey med Tingsryd dem senaste åren. Han har varit uppe i TAIF och fått känna på hetluften. Tycker det är viktigt att få hem en egen produkt som vill något med sin hockey. Tycker nog vi har slarvat lite med det, avslutar Tobbe Karlsson.

Välkommen hem Robin!