Tobbe Karlsson blir ny sportchef
Publicerades 10 april 2019, klockan 16:32 av KRIF Hockey

tobbe-k
Tobbe Karlsson är klar som ny sportchef och assisterande tränare i KRIF Hockey.

Tobbes uppdrag blir att forma och leda den sportsliga verksamheten samt skapa förutsättningar för föreningen att fortsatta utvecklas och ta nästa steg både på och utanför isen. Tobbe kommer även vara med och utveckla KRIF:s växande ungdomsverksamhet.

Tobbe Karlsson är ett välkänt ansikte i föreningen och har KRIF som moderklubb. Han tränade A-laget senast säsongen 2003/2004 när klubben spelade i Div 2. De senaste åren har han tillhört Karlskrona HK som han var med och tog upp från Div 3 till SHL och har gjort ett fantastiskt arbete med att bygga upp KHK från grunden.

Vi är väldigt glada över att få med oss Tobbe i föreningens fortsatta resa framåt. Tobbes bakgrund både som spelare och ledare i vår förening är en stor merit. Att han sedan har många framgångsrika år i KHK med sig i bagaget gör inte saken sämre. Tobbes karaktär och ledaregenskaper gör att vi tror att han är helt rätt person för uppgiften, säger Conny Berg ordförande i KRIF.

– Det ska bli fantastiskt roligt att kliva in i den här rollen. Mycket hänger i grund och botten på att det är min moderförening. Jag har alltid haft tankarna att någon gång i framtiden komma tillbaka och nu är man där. Det känns väldigt bra. Nummer ett bli att sätta sig in i föreningen. Nu gäller det att få till den nya organisationen och att jobba vidare på det fina arbete som Micke Johansson lagt grund för i sitt arbete som sportchef. Jag måste ge Micke ett jätte plus, han har faktiskt satt KRIF på hockeykartan, säger Tobbe Karlsson.

– KRIF:s varumärke är och har varit att få spelare att komma hit och ta nästa steg. Det har varit ett bra sätt att få hit spelare, men jag skulle vilja göra lite annorlunda genom att försöka få hit spelare som kanske stannar lite längre men idag är det svårt med agenter och mer självständiga spelare, avslutar Tobbe.

Tobbe tillträde sin tjänst som sportchef 1 maj.

Välkommen hem och tillbaka till KRIF, Tobbe!