Ordföranden har ordet
Publicerades 23 januari 2019, klockan 14:32 av Fredrik Johnsson

KRIF sportsligt och ekonomiskt!

Det går bra för KRIF nu! Ja den kommentaren får jag dagligen när jag träffa folk i olika sammanhang runt om i Blekinge. Visst är det så. Vi har en fantastisk ungdomsverksamhet där vi har många spelare och ledare som gör otroliga insatser för att få njuta av sin idrott. Vårt U-16 lag eller A-pojkar som de också kallas för har lyckats slå ut ett lag i kvalet till SM-slutspel och nu väntar storklubben HV 71 i nästa omgång. Vilken härlig resa och vilka fantastiska insatser från alla inblandade att vår klubb få möta HV i SM kval, detta är riktigt stort.

Vi är mycket glada över att för första gången på flera år kunna mönstra både ett J18 och ett J20-lag. Ett flertal av våra juniorer har under säsongen tränat med A-laget och även fått chansen i flera träningsmatcher. Vårt J18-lag leder i dagsläget sin serie och är med stormsteg på väg mot ett kval till div 1.

KRIFs A-lag ligger i topp i Allettan, vilket vi tycker är mycket roligt. Efter en lite trögare start på serien i höstas har laget bara blivit bättre och bättre och nu i Allettan visar verkligen laget vilken kapacitet man har. Challe, Jocke och hela teamet gör ett kanonjobb! Vi får se hur långt det räcker!

Vi har mellan 7-750 åskådare på våra hemmamatcher. Vi är lite förvånade på att inte fler invånare från vår kommun vill komma och uppleva den spännande underhållningen och den härliga stämningen på läktaren som vår supporterklubb White Angels stå för när KRIFs A-lag spela hemma. Vi har otroligt bra supportrar, men vi saknar 400–500 åskådare per match. Det hade gjort en enorm skillnad ekonomiskt.

Vår ekonomi:

Att ligga på topp kostar pengar, mycket pengar. Många och långa bussresor för både ungdomar, J och A-lag tär på kassan, dessutom har vi löner och skatter som ska betalas ut varje månad. Detta till att inte publiktillströmningen varit i paritet med de sportsliga framgångarna så har vi under en period brottats med vår likviditet.

Vi ser i vår omgivning att flera hockeyklubbar har det ekonomiskt tufft. Detta är inget vi gläds åt utan mer ett konstaterande att vi inte är ensamma. Något måste göras på sikt både från oss själva och från förbundet som administrera våra serier och då tänker jag för våra seniorlag. Serierna måste göras mer gynnsamma så vi slipper långa resor med övernattningar och dylikt men det är en annan historia.

Nu njuter vi dock av våra sportliga framgångar och vill passa på och tacka alla spelare, ledare, medlemmar, supportrar, sponsorer och samarbetspartners som vi har för KRIFs framgångar på isen denna säsong.

TUSEN TACK TILL ER ALLA FÖR ER STÖTTNING!

Vi syns i SCA!

Hälsningar Conny

conny_berg