Oliver Olsson klar för KRIF
Publicerades 4 januari 2018, klockan 22:00 av KRIF Hockey
Foto: Ludwid Thunman / Bildbyrån

Foto: Ludwid Thunman / Bildbyrån

Forwarden Oliver Olsson, 19, är klar för KRIF Hockey.
Unge talangfulle centern Oliver Olsson är nu klar för resten av säsongen. Oliver kommer senast från spel med Malmö Redhawks J20 där han stod för 35 poäng på 26 matcher. Han har även spelat ett par matcher i SHL med Malmö och hunnit med spel i J20-landslaget.

– En spelskicklig kille som spelat en hel del i våra ungdomslandslag, jag hoppas han blir spelklar under morgondagen, säger sportchef Mikael Johansson.

Hur ser det ut i övrigt runt truppen?
– Igår var vi fullt lag på träningen för första gången på riktigt länge. Dock saknar vi fortsatt en spelare då Erik Santesson nu stannar permanent i Almtuna. Vi var förberedda på att Santesson kunde gå tillbaka till Almtuna då vi värvade honom från dem. Hans utveckling sedan han kom till oss fram tills han nu lämnade var väldigt positiv. Det ser vi nu när han gör betydande skillnad för dem i toppen av Allsvenskan. Men vi har ingen panik att plocka in sista spelaren. Vi är trygga med det lag vi har men om det dyker upp någon som kan göra skillnad så hugger vi.

Hur ser det ut med alla skador?
– Andreas Nordfeldt är fortsatt borta efter sin operation, precis som Albin Storm. Jag hoppas de båda är tillgängliga om cirka tre veckor. Det finns såklart en hel del andra småskavanker i truppen så vi vet inte exakt hur laget kommer att se ut imorgon. Annars är nu backarna Kurki, Jörgensen och Lindgren tillbaka i full träning. Så backsidan är just nu fulltaliga.

Hur ser du på inledningen av Allettan och morgondagens match mot seriefavoriten Huddinge?
– Första matchen mot KIK gav vi tyvärr bort på egen hand efter en mindre bra sista period. Vi kom inte upp i den nivå som vi ska hålla. Däremot visade vi vårt rätta jag mot dem borta och vann klart rättvist. Imorgon blir det att gnugga buss hela vägen till Stockholm för laget, men jag tror att vi kommer att ge Huddinge en ordentlig match även om de rankas som det bästa laget av alla i Hockeyettan, avslutar Johansson.

KRIF_VIMMERBY_7jan